ČERVEN 2022

Pracovní listy: "PL" viz SOUBORY KE STAŽENÍ ve spodní části webové stránky


Fotografie: ​na fotografie třídy se můžete podívat ve spodní části (viz GALERIE ČLÁNKU)

 

žení rodiče,

vzhledem k velkému počtu fotografií a videí z celodenního výletu (Tvrz Hummer), jsem je nakonec byla nucena umístit na stránky uloz.to (odkaz viz výše), kde je složka je zazipovaná. Celý soubor si můžete stáhnout do počítače (mobilu, tabletu,...) a fotky a videa pak prohlédnout. Omlouvám se, ale kapacita těchto stránek je omezena a musela bych některé fotografie a videa vymazat, což jsem nechtěla. Přeji všem pěkné prázdniny plné pohody a krásných zážitků. Alena :-)    

 


Básničky:

Tvrdila mi ráno včelka, že jsem malý, ona velká. Jak to vlastně včelka myslí? Co to plácá za nesmysly? Já jsem přece velký dost, rostu mámě pro radost. (Básnička "MALÁ VČELKA")

Včelka lítá sem a tam, od fialek k růžičkám. Od růžiček v lípy květ, všude sbírá sladký med. Na jabloni, na máku, od rána až k soumraku. Od jara až k jeseni lítá květnou zelení. U všech květů čilý host, až je v úlu medu dost. A když zasněžen je úl, má vždy sladký, plný stůl. Ať je zima, ať je led, vzpomíná na letní květ. Vzpomíná na slunka jas, čeká, až se vrátí zas. V létě práce, v zimě klid, kéž nám všem tak mohlo být!

Soubory ke stažení