ČERVEN 2017

 

1. 6. 2017 OSLAVA MDD

Děti ze třídy Motýlků si 1.6.2017 přinesly do školky svoji nejoblíbenější hračku a mlsku. V ranním kruhu  si povídali, proč je tato hračka i pamlsek pro ně tak oblíbená, od koho ji mají a pod. Potom  celé dopoledne zápasili s hrozným drakem a strašlivou čarodějnicí ( sportovní soutěže) společně se třídou Berušek. Sluníčka se vydala parkem do "Saďáku, cestou plnili nejrůznější lesní úkoly a v parku na ně čekala dobrá zmrzlinka a soutěže.

2. 6. 2017 EXKURZE DO PLAYMOBILU

Tohoto výletu se zúčastnila celá naše mateřská škola, tedy i ty nejmenší „Berušky“. Výlet se uskutečnil v pátek 2. 6. 2017. Hned po svačince pro děti přijely dva autobusy, které je dopravily do Chebu, kde se nachází firma Playmobil. U vchodu děti přivítala paní Wunderlichová, která je seznámila s tím, co všechno v průběhu prohlídky uvidí a poučila děti o bezpečnosti a o tom, jak by se měly chovat při celé prohlídce. Poté jsme se vydali na cestu po této velké firmě, která dělá radost svými výrobky jistě všem dětem na celém světě.

         Hned na začátku této exkurze měly děti možnost prohlédnout si výrobní linku. Zde se mohly dívat pod šikovné ruce zaměstnanců u velkých jezdících pasů, kde se hračky třídily a skládaly do sáčků. Poté nás paní Wunderlichová dovedla do nákladového prostoru velkých kamionů, kde se hračky nakládají a odvážejí do nejrůznějších koutů světa. Také jsme viděli, jak se velké kartony s hračkami pomocí stroje zabalují do fólie, aby se neponičily přepravou. Prohlédly si velký sklad, kde stály vysoké regály, do kterých se ukládají hotové výrobky pomocí vysokozdvižného vozíku.

V úplném závěru této zajímavé exkurze si všechny děti mohly samy vyzkoušet a podílet se na výrobě jednoduché hračky s pomocí některých zaměstnankyň. Odměnou pro ně byla pro všechny připravena taška s překvapením. Děkujeme paní Wunderlichové za pěknou podívanou a za hračky, které udělaly radost jistě všem našim dětem.

 

6. 6. 2017 Sluníčka v LaRitmě

     Dne 6. 6. 2017 se vydaly děti ze třídy Sluníček na koncert ZUŠ Roberta Schumanna. Celým koncertem děti provázela Mgr. Anna Pokorná, která postupně představovala vystupující žáky ZUŠ, např. při jejich sólovém zpěvu, baletu (Tučňáci z Madagaskaru) a také děti hravou formou seznámila s nejrůznějšími hudebními nástroji. Závěrem se žáci ZUŠ pochlubili pohádkou „O dvanácti měsíčkách“, ve které se střídal sborový zpěv se sólovým, provázený též baletem.

    Děti si z tohoto koncertu odnesly pěkné zážitky a možná se někteří z nich stanou novými žáčky této umělecké školy.

 

 

CELOŠKOLNÍ VÝLET 14. 6.2017

Dne 14.6. 2017 se celá naše MŠ vydala dvěma autobusy do zábavného centra Fantazie v Sokolově.. Celé dopoledne měly děti možnost vyřádit se  na všech atrakcích a došlo i na svačinku od maminky.  Na zpáteční cestě už Beruškám a Motýlkům docházely síly, jen Sluníčka byla plná energie a těšila se na nadcházející noc v MŠ.