ŘÍJEN 2017

4. 10. 2017 PŘÍRODOVĚDNÁ VYCHÁZKA DO LESŮ V KYSELCE U K. VARŮ

Dne 4.10.2017 si Motýlkové a Sluníčka nasadili batůžky a vydaly se autobusem na Kyselku u Karlových Varů. Celý týden pršelo a jen ve středu se nad námi počasí smilovalo a déšť jakoby zázrakem ustal. Na Kyselce na nás čekal lesník a hajný.. Seznámili nás s lesními zvířaty a jejich stopami. Naučili nás, co potřebují stromy k životu a co jim škodí. Zahráli jsme si hru „na jeleny a oplocenku“. Jako dárek si každé dítě odvezlo vlastnoruční obrázek z listů a zvířátkové pexeso.

Tato akce byla celá uhrazena z  grantu karlovarského kraje.

 

Beruška Miluška

 

V pondělí 9. Října 2017 shlédly děti ze třídy Sluníček příběh „Berušky Milušky“. Tématem tohoto představení byla problematika citového pouta péče, lásky, pocitu bezpečí a podpora vzájemné sounáležitosti a porozumění. Do celého příběhu byly všechny děti nenásilně vtaženy, spolupracovaly s účinkující tetou Soňou, která je pozitivním způsobem vedla k lásce k přírodě a respektu k ní.

Za záchranu beruščího miminka si každý odnesl domů „ ŘÁD RYTÍŘE DOBRA“ a doufáme, že se děti se svými zážitky podělily doma se svými blízkými

 

11. 10. 2017 Beseda s veterinářem

-          určeno pro děti předškolního věku

Cílem toho vzdělávacího projektu s názvem „Máme rádi zvířata“, je formovat u dětí kladný vztah ke zvířatům a předat jim zábavnou a hravou formou základní informace o zvířatech nejen hospodářských, ale také volně žijících a chovaných v domácnostech. Děti se na této besedě dozvěděly spoustu zajímavých věcí jako například - co je důležité vědět, když si člověk pořizuje zvířátko, jak se k němu chovat a jak se o něj starat……

Součástí projektu je i výtvarná soutěž na téma „Zvířátko v domácnosti“, které se rádi zúčastníme.  Závěrem děti dostaly od pana veterináře společnou poučnou hru o zvířátkách, pracovní listy, zvířecí pexeso, sladkost a domů si každý odnesl odznak „Chráním zvířata“.