KVĚTEN 2018

4. 5. 2018 SÁZENÍ BYLINEK

DĚTI ZE TŘÍDY SLUNÍČEK SE, JAKO KAŽDÝ ROK, PUSTILY DO ÚPRAVY ZÁHONKŮ A ZASADILY SI BYLINKY. NYNÍ JEN POČKÁME, AŽ VYROSTOU A OCHUTÍME SI S NIMI SVAČINKU.

 

DIVADLO LETADLO - "JARO"

VE STŘEDU 9. 5. 2018 NÁS NAVŠTÍVILO DIVADLO „LETADLO“ Z KARLOVÝCH VARŮ S POHÁDKOU „V KORUNÁCH STROMŮ“.

V TOMTO HUDEBNĚ POHÁDKOVÉM PŘÍBĚHU SE DĚTI VELICE ZÁBAVNOU A HRAVOU FORMOU DOVÍDALY O ZAJÍMAVOSTECH ROČNÍHO OBDOBÍ A NEJVÍCE O NYNĚJŠÍM JARU. SAMY DĚTI SI V POHÁDCE ZAHRÁLY NA JARNÍ KVĚTINY, NA PTÁČKY V HNÍZDEČKÁCH, NA ZAJÍČKY, NA JEŽIBABY….. ZPÍVALY A TANCOVALY. ŠKODA JEN, ŽE NAJEDNOU ZAZVONIL ZVONEC A POHÁDKY BYL KONEC.

BUDEME SE TĚŠIT NA POVÍDÁNÍ O PODZIMU, KTERÉ PROBĚHNE V LISTOPADU.

 

TŘÍDA SLUNÍČEK NA ŠKOLNÍM STATKU V CHEBU

     VE ČTVRTEK 10. 5. 2018 JSME SE OPĚT VYDALI NA ŠKOLNÍ STATEK DO CHEBU. TENTOKRÁT NA NÁS ČEKALO TÉMA: „MLÉKO NENÍ JENOM MLÉKO“. NEJPRVE SE DĚTI SEZNÁMILY SE ZÁKLADNÍMI DRUHY ZVÍŘÁTEK, KTERÉ SE CHOVAJÍ PRO MLÉKO, O TOM V JAKÝCH PODMÍNKÁCH SE TATO ZVÍŘÁTKA CHOVAJÍ, ABY SE CÍTILA DOBŘE. ZJISTILY, Z ČEHO SE MLÉKO SKLÁDÁ, JAKÝ VÝZNAM MÁ PRO LIDSKÉ ZDRAVÍ A JAKÉ VÝROBKY SE Z NĚJ DAJÍ VYROBIT. DĚTI SI POTÉ PROHLÉDLY CELÝ STATEK, VŠECHNA ZVÍŘÁTKA, KTERÁ TADY ŽIJÍ A SAMY SI VYZKOUŠELY VYROBIT VLASTNÍ SÝR. JISTĚ DOMA VŠEM CHUTNAL.

TAKÉ MOTÝLKOVÉ VYJELI NA ŠKOLNÍ STATEK DO CHEBU.

TÉMA BYLO „BABKA KOŘENÁŘKA“.

LÉČIVÉ ROSTLINY SE OD PRADÁVNÝCH DOB POUŽÍVAJÍ NA VŠECHNY MOŽNÉ NEDUHY. PŘI VÝUKOVÉM PROGRAMU SE DĚTI SEZNÁMILY S RŮZNÝMI DRUHY BYLIN, S JEJICH PĚSTOVÁNÍM, SBĚREM, ÚČINKY A POUŽITÍM. UKÁZALY SI, JAK BYLINKY SUŠIT A PŘIPRAVIT SI Z NICH LÉČIVÝ PŘÍPRAVEK. UVAŘILY SI LÉČIVÝ ČAJ A VYROBILY BYLINNOU MASTIČKU.

 

16.  5. 2018 ŠKOLNÍ AKADEMIE

JEDNOU Z NAŠICH NEJVĚTŠÍCH AKCÍ JE ŠKOLNÍ AKADEMIE PRO RODIČE. JIŽ DRUHÝM ROKEM JI POŘÁDÁME V DIVADELNÍM SÁLE LA RITMA. TĚŠÍ NÁS, ŽE ÚČAST  RODIN DĚTÍ BYLA HOJNÁ A DĚTI PŘEDVEDLY PŘED ZAPLNĚNÝM SÁLEM SVÉ TANEČNÍ UMĚNÍ. 

 

17. 5. 2018 PROHLÍDKA DIVADLA V CHEBU

DĚTI ZE TŘÍDY SLUNÍČEK OPĚT VYRAZILY DO CHEBSKÉHO DIVADLA, TENTOKRÁT PROTO, ABY SI HO PROHLÉDLY Z DRUHÉ STRANY. PODÍVALY  SE POD PÓDIUM, DO KOSTYMÉRNY, PROŠLY SE POJEVIŠTI A VYŠLY NA BALKÓNY I DO ZVUKOVÉ KABINY. CELOU DOBU NÁS PROVÁZEL ŘEDITEL DIVADLA P. SVOBODA.

 

21. 5. 2018 SLUNÍČKA V LA RITMĚ

Dne 21. 5. 2018 se byla třída Sluníček podívat do LaRitmy na hudební pohádku „Budulínek“ v podání žáků ze ZUŠ Aš.

V tomto velmi barvitém představení mohly děti vidět řadu různých hudebních nástrojů, ale také překrásná vystoupení mažoretek či baletek.

Celou pohádkou pak zněly z úst mladých zpěváků písničky od Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře.

Pohádka měla kromě příběhu dětem přiblížit dění v ZUŠ a motivovat je k zájmovým kroužkům, které škola nabízí.

 

Festival mateřských škol

Také naše mateřská škola se zúčastnila 24. 5. 2018 Festiválku mateřských škol. Pro nepřízeň počasí byl ale přesunutý do AKS. Letošním téma bylo

„Pod pirátskou vlajkou“

Celý program moderoval veselý pirát a ten spolu    s dětmi vyplnil každou volnou chvilku hádankami a písničkami.

Piráti ze třídy Sluníček se prezentovali tanečním vystoupením s názvem „Tanec pirátů“, „Slunce na moři“ a své vystoupení zakončili „Královským tancem“. Se třídou Motýlků jsme se rázem ocitli na ostrově zvířat, která si společně „zatrsala“. Odměnou za snahu dětí byl potlesk všech diváků a kousek pirátského pokladu.

 

PEJSCI V MŠ

Dne 30. 5. nás navštívila paní Bára ze psí školy v Kopaninách. Přivedla si sebou dva své chlupaté kamarády Saxanku a Merlina. Venku nám společně ukázali, jak umí skákat přes překážky nebo jak rychle běhají. Ve školce nás Bára naučila, jak dávat pejskům správně piškotek, jak správně nandávat obojek nebo jak poznáme vzteklého psa a jak se zachovat, když se s nějakým takovým psem setkáme.

 

 

ŠKOLNÍ VÝLET

Dne 31. 5. jela třída Sluníček vlakem na školní výlet do Františkových Lázní. Krásné lázeňské město děti vřele přivítalo pěkným počasím a rozkvetlými parky. Vycházkovou chůzí si prohlédly město a ochutnaly různé prameny. Na závěr si pohrály na hřišti a osvěžily se chutnou ledovou tříští .