ČERVEN 2018

Den dětí v naší mateřské škole

        V pátek 1. 6. 2018 jsme v naší MŠ společně oslavili Mezinárodní den dětí. Nejprve k nám na školní zahradu přijeli strážníci Městské policie, a to jaksepatří, se zapnutými majáky. Nechali děti, aby si prohlédly a vyzkoušely policejní auto i motorku. Pokusily se také „uspat pejska“, samozřejmě papírového a zjistily, že to není vůbec jednoduché. Děti byly programem nadšeny a jen nerady se s návštěvou loučily.

        Potom si zacvičily při plnění sportovních úkolů na připravených stanovištích. Zaskákaly si v pytli, přeskakovaly přes překážky, proběhly slalomem mezi kuželkami a házely míčkem na cíl. Domů si všichni odnesli malou zaslouženou odměnu.

        Ještě jednou moc děkujeme tatínkovi Natálky Kopecké, který připravil našim dětem příjemné dopoledne plné zajímavých zážitků.

Školní výlet - KOZODOJ.

 

     Ve středu 6. června pro naše Motýlky a Sluníčka přijel autobus, který je dopravil za zvířátky na ekologickou farmu Kozodoj u Karlových Varů. Zde se nás ujali pracovníci této farmy, kteří nás nejprve seznámili s programem celé návštěvy a hlavně děti poučili o bezpečnosti při pohybu mezi zvířátky. Děti zde mohly vidět směsici rozmanitých hospodářských zvířat, jako jsou například kozy, ovce, koně, vietnamská prasata, krůty, husy, králíky, kačenky, lamy a spoustu dalších. O všech zvířátkách se děti dozvěděly veškeré podrobnosti a informace, které je zajímaly a dokonce jaká mají zvířátka jména. Děti ze třídy sluníček měly také možnost vyzkoušet si pečení žitného chleba z kvasu s odborným výkladem, seznámily se s různými druhy obilí, poznaly rozdíly mezi nimi, s tím, jak se dříve obilí sklízelo a jak se mlela mouka, aby si lidé mohli chleba upéct.

       Pro všechny zúčastněné byl tento výlet přínosný, poučný a příjemně strávený.

 

HASIČI V MŠ

 

V pátek 8.6.2018 proběhl v naší MŠ cvičný požární poplach s ašskými hasiči. Po vyhlášení poplachu se děti přesunuly zadním vchodem před MŠ. Zde na ně čekali místní hasiči, kteří prezentovali svou činnost. Největším zážitkem bylo však pro děti hašení hasicími přístroji. Každé dítko si odneslo od hasičů malý dárek. Tímto bychom chtěli poděkovat ašským hasičům a těšíme se na další spolupráci.

 

21. 6. 2016 SPANÍ V MŠ

KAŽDOROČNÍ ZÁVĚREČNÁ AKCE PRO PŘEDŠKOLÁKY PROBĚHLA V ČARODĚJNÉM DUCHU. NEJDŘÍVE SE DĚTI VYDALY DO PŘILEHLÉHO PARKU NA STOPOVANOU, KDE NA NĚ ČEKALO PLNĚNÍ 10 ÚKOLŮ.  JAKO POSLEDNÍ MĚLY DĚTI ZA ÚKOL PŘINÉST DŘÍVÍ NA OHEŇ, NA KTERÉM JSME SI SPOLEČNĚ OPEKLI BUŘTÍKY. VE TŘÍDĚ SI DĚTI PŘIPRAVILY VELKÝ RAUT A S CHUTÍ SE PUSTILY DO DOBROT, KTERÉ JIM MAMINKY PŘIPRAVILY. TAKÉ SI OZDOBILY SVOJE TRIČKO, KTERÉ SI RÁNO OBLÉKLY. ODPOLEDNE UTEKLO A MY JSME SE S BATERKAMI VYDALI NA PRŮZKUM ŠKOLKY A ŠKOLNÍ ZAHRADY. VENKU NA NÁS ČEKALO VELKÉ PŘEKVAPENÍ. ČARODĚJNICE SI V KOTLÍKU VAŘILA SVŮJ KOUZELNÝ LEKTVAR. TAKÉ DĚTI JÍ POMOHLY PŘIDAT BYLINKY A ZA ODMĚNU SI MOHLY NÁPOJ OCHUTNAT A VYBRAT SI  DÁREČEK. A UŽ NÁS ČEKALA POHÁDKA A ZAVRTÁNÍ DO POSTÝLEK