ŘÍJEN 2018

VÝTVARNÁ SOUTĚŽ 2018

- projekt Karlovarského kraje a společnosti EKO-KOM, a.s.

 

Téma: Hrajeme si s odpady

 

Kategorie mají definované téma pro výtvor, který musí být vytvořen z odpadů. Budou se hodnotit jen trojrozměrné výtvory, nikoli koláže, fotografie apod.

 

Kategorie

Téma

1. MŠ (děti do 6-ti let)  

Domácí zvířátka

2. ZŠ (1. – 4. třída), ŠD

Zvířata žijící v ZOO

3. ZŠ (5. – 9. třída)

Lesní zvěř

4. SŠ, ZUŠ

Chránění živočichové

                                        

               

Soutěžit mohou jednotlivci i kolektivy. Jednotlivec smí do soutěže přihlásit pouze jeden výtvor, tzn., vyplní jednu přihlášku. Kolektiv smí do soutěže přihlásit jednu kolektivní práci, kterou tvoří max. 4 výtvory, a vyplní také pouze jednu přihlášku. Přihlášky za jednotlivce 
i kolektivy podává škola.

Ceny budou předávány v každé kategorii, a to 1. – 3. místu.

 

Své výtvory - „Louku“, „Kurník“ a „Králíkárnu“ (vyrobily děti ze třídy Sluníček) a pejska (vytvořily děti ze třídy Motýlků) jsme odvezly do K. Varů. . Nyní již čekáme na vyhodnocení.

 

 

VČELÍ MEDVÍDCI ZPÍVAJÍ – 4. 10. 2018

DĚTI ZE TŘÍDY SLUNÍČEK SE VYDALY DO LA RITMY NA HUDEBNÍ POHÁDKU „VČELÍ MEDVÍDCI“. SEZNÁMILY SE S BRÁŠKY BRUNDOU A ČMELDOU, POZNALY DALŠÍ PODIVNÝ DRUH HMYZU – ROHÁČKA, KVAPNÍKA, ČMELINKU A LOUPEŽNÍKA ČMELOBUBA.

 

„ODPADOMÁNIE“ + „ZA ZVÍŘÁTKY NA FARMU“  10. 10. 2018

Druhý letošní výjezd byl tentokrát naplánován na Školní statek v Chebu. Cílem výukového programu pro děti ze třídy Sluníček bylo prohloubení znalostí          v oblasti třídění a recyklace odpadů a získání osobní zkušenosti formou her a vyrábění. Děti si na závěr vyrobily ptáčky ze starých CD.

Třída Motýlků měla naplánovaný program „Za zvířátky na farmu“.Děti si nadšeně prohlédly všechna domácí zvířata, která na farmě žijí. Nejvíce je zaujal obrovský bílý krocan a jeho hudrování. Děti byly poučeny o významu chovu domácích zvířat pro člověka a způsobem jejich života. Nakonec si děti na zvířátka také zahrály.

 

 

MATEŘSKÁ ŠKOLA SE JIŽ DRUHÝM ROKEM ZAPOJILA DO PROJEKTU „MÁME RÁDI ZVÍŘATA“, KTERÝ JE POD ZÁŠTITOU STÁTNÍ VETERINÁRNÍ SPRÁVY.

18. 10. 2018 Beseda s veterinářem

-          určeno pro děti předškolního věku

 

Cílem toho vzdělávacího projektu s názvem „Máme rádi zvířata“, je formovat u dětí kladný vztah ke zvířatům a předat jim zábavnou a hravou formou základní informace o zvířatech nejen hospodářských, ale také volně žijících a chovaných v domácnostech. Děti se na této besedě dozvěděly spoustu zajímavých věcí jako například - co je důležité vědět, když si člověk pořizuje zvířátko, jak se k němu chovat a jak se o něj starat……

Součástí projektu je i výtvarná soutěž na téma „Zvířátko v domácnosti“, které se rádi zúčastníme.  Závěrem děti dostaly od pana veterináře společnou poučnou hru o zvířátkách, pracovní listy, zvířecí pexeso, sladkost a domů si každý odnesl odznak „Chráním zvířata“.

 

100 LET REPUBLIKY

HISTORIE A SOUČASNOST NAŠÍ MŠ

V POSLEDNÍM ŘÍJNOVÉM TÝDNU JSME SI S DĚTMI PŘIPOMĚLI JAK ŽILY DĚTI PŘED 100 LETY, JAK VYPADALA NAŠE ŠKOLKA PŘED 60 LETY – PŘI JEJÍM OTEVŘENÍ A JAK SE ŽIJE DNES.

SPOLEČNĚ MOTÝLKOVÉ A SLUNÍČKA VYTVOŘILI ŽIVÝ OBRAZ NAŠÍ VLAJKY, SEZNÁMILI SE I S DALŠÍMI STÁTNÍMI SYMDOLY A POSLECHLI SI ČESKOU HYMNU.

NA ZÁVĚR SPOLEČNĚ VYTVOŘILI PANEL – „HISTORIE A SOUČASNOST NAŠÍ MŠ“, KTERÝ JE MOŽNÉ SHLÉDNOUT V PROSTORÁCH MATEŘSKÉ ŠKOLY.

 

 

RECYKLOHRANÍ

ÚKOL Č. 1

Recyklohraní aneb Ukliďme si svět vyhlašuje ve spolupráci se společnostmi ASEKOL, ECOBAT a ELEKTROWIN první úkol školního roku 2018/2019

Pojďte udělat skvělou reklamu na třídění baterek a elektra!

Cíl:

Zábavnou formou děti zapojit do propagace třídění a recyklace elektrozařízení a baterií. Díky vzdělávání ve školkách a školách mají dnes děti o třídění a recyklaci odpadů základní povědomí už od útlého věku. Prostřednictvím tohoto úkolu chceme přispět k tomu, že se zapojí i do propagace třídění. Konkrétně tím, že si ve školce nebo škole vyrobí plakáty na podporu sběru.

KAŽDÁ TŘÍDA SE DO ÚKOLU ZAPOJILA A JIŽ TEĎ VŠECHNY VÝTVORY SPOLEČNĚ SE SBĚRNOU NÁDOBOU MŮŽETE SPATŘIT V HALE MATEŘSKÉ ŠKOLY.