Coca-cola Školský pohár

2008/2009

Ve školním roce 2008/2009 jsme se opět zapojili do celorepublikového turnaje Coca-Cola Školský Pohár. Letos se do celého turnaje přihlásilo 1155 základních škol z celé ČR. Úspěšně jsme se probojovali přes 3. kvalifikační kola s celkovým skóre 48:2. to nám dávalo velké šance na úspěch ve finálovém turnaji. Ten proběhl od 8.6.-10.6. 2009 na strahovském stadionu AC Sparta Praha. 16 finalistů bylo rozděleno do 4. skupin. Hrajeme ve skupině D, kterou jsme s přehledem vyhráli. Se ZŠ Libštát 2:1, ZŠ Hradec-Králové 4:1 a ZŠ Soběslav 2:0. Tímto výkonem jsme vyhráli skupinu a dostali se do finálové čtveřice. Hrajeme semifinále se ZŠ Brno o postup do závěrečného finálového utkání. V normální hrací době je výsledek 0:0 a kopou se penalty. Bohužel pro nás neúspěšně a o gól prohráváme! Po tomto smolném zklamání hrajeme o 3. místo se ZŠ Neratovice. Do utkání jdeme bez dvou klíčových hráčů. I s tímto handicapem bojujeme co nám síly stačí. První poločas 2:2 nás pořád drží ve hře, ale v druhém nás soupeř přehrává výkonem 2:5. Tímto zůstáváme pod stupni vítězů. Po chvilce smutku je to náš historicky nejlepší úspěch v tomto turnaji, protože letos z 1155 základních škol z celé České republiky jsme na 4. místě.
Všem chlapcům moc blahopřejeme k takovému obrovskému úspěchu!!!

2007/2008

Ve školním roce 2007/2008 jsme se opět probojovali do celorepublikového finále, které proběhlo 4. - 6. 6. 2008 v Praze na strahovském stadionu AC Sparta. Finále se zúčastnilo 16 družstev z celé republiky, které postoupily z celkem 1276 škol.  Finále se hrálo ve 4 skupinách. Naše škola skončila ve své skupině druhá a bojovalo nakonec o 5. - 8. místo. Nakonec jsme skončili na 8. místě jako v roce 2006. Našim chlapcům i trenérům patří poděkování za reprezentaci školy.

2005/2006

V zimních měsících školního roku 2005/ 2006 jsme se stejně jako posledních pět let přihlásili do celostátního turnaje v kopané Coca-Cola Školský pohár 2006. V jarních měsících měl vypuknout celý turnaj, ale pro velmi špatné počasí se z měsíce března posunul do dubna. Čekal nás první tzv. Kvalifikační turnaj. Očekávání bylo velké jak u dětí, tak i u nás organizátorů. Z důvodu počasí jsme museli termín 2 x posunout. 12.4. 2006 to začalo. První zápas se ZŠ Paskovskou 46, O.-Hrabůvka se nakonec ukázal jako nejtěžší ze všech, a to nejen že jsme společně hráli poprvé, ale i proto, že byli opravdu dobří. Nakonec jsme remizovali 1:1. Protože to byl turnaj čtyřech družstev a my jsme ostatní zápasy s přehledem vyhráli s celkovým skóre 19:1, postoupili jsme do dalšího kola. Čekal nás další tzv. Vložený turnaj. Tentokrát už jsme nenechali nikoho na pochybách, že fotbal opravdu umíme, a po vítězstvích 4:0, 5:0 a 2:0 jsme vykročili dále směrem k našemu vytouženému cílí. 11.5.2006 nás čekalo Vyřazovací kolo, a to byl zápas dosud neporažených škol z Ostravska. Utkali jsme se s ZŠ Gen. Píky z Mar. Hor-Ostrava a smetli je 4:1. Čekal nás už jen poslední turnaj těch nejlepších základních škol v Moravskoslezském kraji. Jeli jsme do Hlučína, kde už na nás čekali místní chlapci, dále škola z Karviné a Písku u Jablunkova. Jedeme tam s tím, že nemáme co ztratit, ale můžeme jen získat. Tak daleko jsme se ještě nikdy nedostali. Nezačali jsme dobře a po 3 minutách prohráváme 0:1 s Hlučínem. Snad pro to rychlé zaskočení se kluci ze Štúra semkli, dali všechny síly dohromady a od té chvíle bylo na turnaji jen jedno družstvo, a to jsme byli my. Všechny jsme přehráli a vyhráli. Jedeme do Prahy na závěrečný finálový turnaj. Všichni jsme byli nadšení a strašně jsme se těšili. Máme na to týden a už jedeme. 5. až 7. června to všechno vypukne. Finálový turnaj se hraje na Strahovském stadionu v Praze, kde má tréninkové středisko pro mládež AC Sparta Praha. Nikdo z nás nic krásnějšího neviděl, myslím tím tolik fotbalových hřišť. Celou dobu se o nás starali a celý turnaj financovali z Coca-Coly. Ve finále bylo nejlepších 16 družstev z celé ČR. Rozlosovali nás do 4 skupin a už jsme začali hrát. Opravdu tam byli už jen ti nejlepší a každý zápas museli hrát kluci naplno. Ve skupině jsme obsadili 2. místo a dostali se do skupiny o umístění  na 5. až 8. místě. Sehráli jsme 2 těžké zápasy a v obou nešťastně prohráli 0:1. Tím končíme na 8. místě. Možná to zní smutně, ale po chvíli jsme opravdu šťastní, protože si uvědomujeme, že jsme na celkovém 8. místě, podržte se z 1788 zákl. škol z celé ČR, kteří začali hrát tento turnaj. A to je opravdu skvělé. Myslím, že jsme udělali skvělou reklamu ZŠ L. Štúra, Ostravě-Porubě a snad i celému regionu. Poděkování patří všem chlapcům, kteří si tento skvělý úspěch vybojovali, vedení školy, které nás podporovalo, všem žáků, kteří nám drželi palce a snad i mě, který je po celou dobu vedl. Na tento úspěch se budeme snažit navázat i v dalších letech.