Únor v MŠ II.

Počasí se konečně počasí rozhodlo, že nám dopřeje kvalitní zimu. Tak jsme mohli brázdit místní svahy na lopatách, stavět sněhuláky, klouzat se na ledu i pozorovat zvířecí stopy ve sněhu. Téma se týkalo pohádek, což je vlastně dítěti velmi blízké téma.  Předškoláci nosili své oblíbené pohádkové knihy, představovali nám je a ještě jsme z nich na střídačku četli. Celý týden jsem dětem hrál známé pohádky, ale s netradičními rekvizitami. Takže jednou to byly postavičky z „kinder“ vajíček, poté barevné papíry, postavu vlka v Červené Karkulce hrály nůžky, zkrátka ukázat, že lidská představivost a fantazie je neomezená a nemá hranice.

Téma nám pokračovalo na hračky, další dětem velmi blízké téma, takže opět no školky mohly děti přinést své nej hračky a představit nám je. Vyráběli jsme hračky z papíru.

Od února se také bavíme o robotice, učíme se s dětmi, co je síť a souřadnice. Pracovali jsme také s pravítky.  Děti se také věnovaly stavbám z dřevěných bločků a dokázaly postavit i větší tavby, než jsou ony samy. Trénovali jsme také vázání uzlů a tkaniček.