Březen ve školní družině

Sluneční paprsky nám v březnu probouzely přírodu a trochu si s námi zahrávaly. Venku bylo chladno a děti byly průběžně často nemocné. I přesto vznikla spousta krásných výrobků na velikonoční trhy, kde je děti i prodávaly. Pomáhaly i při výzdobě celé školy a oken.

S recyklohraním jsme si pustili úvodní video o mokřadech a povídali si o tom, jak můžeme v přírodě vodu udržet, jak je pro nás důležitá a kteří živočichové a rostliny u mokřad mohou žít a růst. Děti si na toto téma i zasoutěžily. Soutěž s kartičkami – děti ve třídě hledají kartu. Poté na zahradě ZŠ ve skupině hledají další tři do kvarteta. Cílem je naučit se co nejvíce informací o dané rostlině nebo živočichovi, který se vyskytuje u mokřad. V projektu budeme pokračovat i v měsíci dubnu a máme v plánu si malý mokřad vytvořit. Už se moc těšíme na sázení rostlinek na školní zahrádku, ale zatím si rostlinky vyséváme ve škole do misek a na tu pravou chvíli čekáme. Také jarní závody koloběžek se tento měsíc neuskutečnily z důvodu nepřízně počasí a velké nemocnosti dětí a máme je připravené na měsíc duben. V březnu jsme si také s dětmi zahráli jarní hru, kdy děti plnily úkoly během vycházky. Pozorovaly přírodu a zapisovaly jarní rostliny a živočichy, které měly vytištěné na listu papíru a zároveň je zpozorovaly v přírodě.

Zpívali jsme také jarní písničky od Z. Svěráka a J. Uhlíře. Zpestřením bylo představení zpěváčků, kteří se zúčastní pěvecké soutěže Novopacký slavíček.