Květen v MŠ I.

Měsíc květen byl v MŠ I. ve znamení výletů a užívání si jara plnými doušky. Během tématu Na louce, který byl rozdělen do dvou týdnů, jsme s dětmi objevovali krásy našich luk v podobě živočichů i rostlin. Cvičili jsme s motýlky i housenkami, poslouchali pohádku Polámal se mraveneček a udělali si krásný projektový den s názvem Včely a včelky, při kterém jsme se na včelky podívalI podrobněji a dozvědělI se spoustu informací o jejich životě a o tom, jak jsou pro člověka užitečné. Ve čtvrtek 11.5. jsme také vyjeli s dětmi do zoologické zahrady do Dvora Králové, kde si děti tento den velmi užily.

Druhým, dvoutýdenním tématem bylo téma U rybníka. Se žabkami si děti procvičily určování předložek, povídaly si o přírodě a vyzkoušely si pomocí kouzelné krabice, jak může vypadat špinavý rybník a co do rybníku vůbec nepatří. Ve čtvrtek 18.5. jsme zavítali do MKS v Nové Pace a shlédli krásnou pohádku O makové panence a motýlu Emanuelovi. Nechybělo ani cvičení se sokolem Pepíkem v rámci projektu Se sokolem do života. Děti měly za úkol na několika stanovištích přeskakovat lekníny jako žabky, přejít lavičku s obratem jako čápi nebo vylézt po žebřinách jako housenky.

Posledním tématem měsíce května bylo skutečně slané, tedy téma V moři. Děti shlédly video o mořských živočiších, poslouchaly zpívání velryb a čekalo je několik pokusů s vodou. Na vlastní kůži tedy poznaly, zda více nadnáší sladká nebo slaná voda, pozorovaly vodní kapky v oleji a tipovaly si, kolik předmětů unese loď v podobě víčka od sklenice plná předmětů.