Únor v MŠ II.

Ačkoli prodloužený, tak stále nejkratší měsíc v roce, jsme se rozhodně nenudili. Hned z kraje nás čekalo opravdu krásné téma a to pohádky. S dětmi jsme četli a prohlíželi krásné pohádkové knihy, vyrobili Červenou Karkulku, zpívali pohádkové písně a hlavně jsme popouštěli uzdu naší fantazii. Takže jsme pracovali s nesmyslem, děti vymýšleli nesmysly nejrůznějších podob. Krása.

Další téma, které je dětem víc, než blízké, byla hračka. Děti tak měly možnost si do MŠ přinést svoji oblíbenou hračku, kterou dětem popsali a poté si s ní ve škole pohrály. Z kartonu a dalších dostupných věcí jsme vyrobili hračky. Na každé vyrobené hračce jsme pochopitelně uspořádali soutěže a různá klání.

Posledním tématem byl Karneval. My v Lišácích jsme ho pojali jako slavnosti Masopustu, takže jsme se dětem snažili předat smysl masopustu, podívali se do historie a porovnávali, co je dnes jinak. Děti poté stvořily úžasné preclíky, které jsme poté nabídli všem dětem na školním karnevalu. Děti se rovněž podílely na vytváření ozdob do chodeb a tříd.
Samozřejmostí byl zpěv písní a vycházky do blízkého, ale i vzdálenějšího okolí.
Zařadili jsme také robotiku, hledání souřadnic, plánování cesty a navštívili knihovnu ve Vidochově.