Školní výlet-ohlasy našich žáků

Zde si můžete přečíst ohlasy a zážitky některých našich žáků e školního výletu.

 

Na školním výletě jsme byli v PEVNOSTI POZNÁNÍ. Je to v Olomouci. Pevnost poznání je rozdělena do 5 částí. Byli jsme rozděleni do 4 skupin:čtvrťáci, páťáci a čtyři třeťáci,prvňáci a 4 druháci a zbytek druháků a třeťáků. Byla tam část Planetárium, ve které jsme leželi na vacích a nad námi se promítal dokument o Vesmíru. Pak taky další části.Jako třeba chemická laboratoř. Tam jsme tvořili cukrovou duhu. Nebo taky část s názvem Voda. Tam jsme byli bez průvodce. Bylo to super. Další místnost byla o lidském těle. Byl tam mozek, ve kterém byly počítače, na kterých jsme si mohli něco zjistit o lidském těle. Byl tam takový přístroj, který tě točil všemi směry. Historie byla hodně dobrá. Hlavní téma se odehrávalo za dob Marie Terezie. Byl tam X-BOX na kterém jsme skoušeli střílení z děla. Mohl sis tam vyskoušet kostýmy vojáků.

Nora H., Kryštof S.

 

 

Náš školní výlet do Olomouce

31. 5. jsme jeli do Pevnosti Poznání. Naše škola se rozdělila na 4 skupiny. Naše skupina šla nejdřív do planetária. Bylo to hodně zajímavé, byli jsme v takové kopuli, promítal se tam mini-film o Vesmíru. Potom jsme si mohli vyzkoušet různé zajímavosti jako kolik bychom vážili na různých planetách. Potom jsme šli do takové laborky, kde jsme vytvářeli cukrovou duhu, mně se to moc nepovedlo. Také jsme tím zjistili že, čím víc cukru, tím větší hustota. Pak jsme šli do části bez průvodce. Bylo to o Rakousku-Uhersku. Mohli jsme si vyzkoušet různé vojenské úbory z té doby. Také tam byla videohra o střílení z děla. Potom jsme šli do předposlední části, taky bez průvodce. Bylo to o rozumu. Byl tam třeba obří mozek, do kterého se dalo vlézt, taky obří oko do kterého se dalo vlézt, v tom oku se dalo dívat na to, jak různí živočichové vidí. Také tam byly obří šachy, 3D tiskárna a další věci. Pak jsme šli do poslední části. Ta byla o horninách, vodě, a dalších takových věcech. Mohli jsme si vlézt do velké šnečí ulity, jít do mini koryta řeky, vyzkoušet si želví krunýř, dokonce jsme si mohli i odpočinout. Potom jsme už končili a šli do centra k orloji na zmrzku.

Vojta K.

 

ŠKOLNÍ   VÝLET     (Pevnost Poznání)

V úterý 31.5.2022 jsme jeli do Olomouce do Pevnosti poznání. Bylo to tam hodně zajímavé. Byla tam témata třeba: Planetárium, Voda, Historie a Logické hry,  Gyroskop

PLANETÁRIUM

Leželi jsme na vacích a na stropě se promítal dokument o vesmíru z názvem  Úžasný Vesmír. WOW To bylo něco !!!!!!!!!!!  

VODA                                                     

Byla tam uměle vytvořená jeskyně a taky tam byla taková tabule na které se mohlo hrát. Mohl sis na sebe dát želví krunýř. Byla tam akvária s různými vodními tvory. Byl tam hezky znázorněný interaktivní koloběh vody. 

HISTORIE

V historii byl kanon , nebo ses mohl převléct za vojáka. A byli tam i komiksy.

LOGICKÉ HRY              

Byl tu velký gyroskop.Točili se na něm z naší skupiny :  Rosťa , Max, Nora , Bea, Zuza.

Bylo to super!!!!!!!!!!!!!!

Zuzka Ch., Lucka T.

 

 

31.5. ŠKOLNÍ VÝLET DO OLOMOUCE

Jeli jsme do  Olomouce do PEVNOSTI POZNANÍ. Naše škola byla rozdělena do 4 skupin. Naše skupina byla první v planetáriu. Pak jsme šli do laboratoře. V laboratoři jsme dělali cukrovou duhu. Byli jsme dole v přízemí a tam byla místonst,  kde jsme si mohli vyzkoušet historické oblečení. Dole v přízemí bylo hodně interaktivních her. Pak jsme šli ven a tam jsme posvačili. Po svačině jsme šli do druhého patra. Ve druhém patře byla velká zábava. Třeba gyroskop. Gyroskop bylo sedadlo a kolem toho sedadla byly železné prstence. No a pak jsme šli do centra Olomouce na zmrzlinu.

Max. G., Rosťa L.

 

 

Školní výlet do pevnosti poznání

Jeli jsme do Olomouce na školní výlet. Byli jsme rozděleni do 4 skupin. Chodili jsme po pevnosti a poznávali věci v 5 místnostech. Místnosti byly na téma: voda, vesmír, historie, chemie a lidské tělo. V místnosti s lidským tělem bylo obří oko udělané jako kamera. Ve vesmírném oddělení jsme leželi na vacích a koukali nad sebe, kde se nám promítal film o Vesmíru. V oddělení vody nás zaujala žížalka, co jezdila po takových kolejích. Mohli jsme si tam i zkusit krunýř želvy a šneka. Také tam byl písek, který když se nahrnul na sebe, tak to bylo jako že kopec. Když naopak bylo písku málo, naznačovalo to koryto řeky. Místnost chemické laboratoře byla zajímavá v tom, že jsme si tam vyrobili duhu z vody. V historii se mluvilo hlavně o Marii Terezii Určitě stojí za to se jet do pevnosti poznání podívat!

Julie B., Patrik V.

 

Školní výlet v Olomouci

V úterý jme jeli se školou do Olomouce. Šli jsme do pevnosti poznání. Byly tam atrakce, my jsme šli první do planetária .

Planetárium

První jsme šli do místnosti, kde nad námi  promítali Vesmír.

Byla tam i laboratoř, kde jsme vyráběli cukrovou duhu.

Gyroskop

Potom jsme šli do místnosti, kde jsme viděli různé vynálezy. Byl tam i  gyroskop. V té místnosti byla taky ukázka Pythagorovy věty. Nebo zvětšenina mozku, do kterého jsme mohli vlézt.

Živá voda

Pak jsme šli do místnosti, která byla nazvaná živá voda . tam jsme se dívali na různá akvária . Byl tam i stroj, kde se modelovalo z písku.

Saša H.