Jarní putování

Základní škola a Praktická škola, K jatkám 748

ve spolupráci s MěÚ Kostelec nad Černými lesy – odd. kultury

pořádá procházku Jarní putování


 

Jarní putování, procházka a podmínky soutěže

Jarní putování je typ na procházku po Kostelci nad Černými lesy. Není náročná, dá se libovolně přerušovat, není důležité, kde bude procházka zahájena. Je určená pro mladší děti na velikonoční prázdniny. Účastníci si volí čas a trasu procházky individuálně, nebude tak docházet ke shlukování osob.

Kdo chce soutěžit, napíše si odpovědi u jednotlivých zastávek na trase. Je potřeba pohlídat si při zapisování čísla odpovědí. Zapisovat je možné na svůj předepsaný lístek, není nutné jej tisknout. Odpovědi budou přijímány od 1. do 6.dubna 2021 včetně.

Pro odevzdání řešení jsou možné varianty: A) odpovědi vhodit na lístku do poštovní schránky na budově MěÚ nebo do schránky Městské knihovny – Informačního centra. Pozor, nevhodit do schránky ZŠ. Lístek je potřeba podepsat čitelně hůlkovým písmem a stejně nadepsat i kontrolní lístek, který poslouží k identifikaci při vyzvednutí ceny. Pro lepší informování s organizátory je možné uvést i e-mailové spojení.

B) odpovědi poslat na e-mailovou adresu muzeum@kostelecncl.cz nebo flusserova@kostelecncl.cz a do předmětu uvést putování.


 

Vyhodnocení soutěže

Ze správných odpovědí budou losováním určeny drobné odměny. Jména vylosovaných budou uveřejněna 9. 4. 2021 na webových stránkách města www.kostelecncl.cz a na stránkách ZŠ a PŠ, K Jatkám 748 webskoly.cz/zspskostelec

Výherci budou informováni o možnostech převzetí odměny.

Obecné podmínky akce

Účastníci Jarního putování se zavazují, že budou dodržovat aktuální protiepidemická opatření. Organizátoři soutěže si vyhrazují právo kdykoliv v průběhu soutěže pozměnit pravidla či soutěž úplně zrušit.

Účastníci soutěže odevzdáním či zasláním soutěžních lístků vyjadřují souhlas s pravidly a podmínkami soutěže. Zároveň vyjadřují svůj souhlas dle nařízení EU 2016/679 O ochraně osobních údajů a dobrovolně souhlasí se zveřejněním svého jména ve sdělovacích prostředcích a na internetových stránkách v rámci vyhlášení výherců a výsledků soutěže.

Účastník může svůj souhlas kdykoliv odvolat kontaktováním pořadatele akce.

Příjemnou procházku a hodně štěstí při losování!


 

Jarní putování – procházka na velikonoční prázdniny

Zastavení s úkolem

Sokolovna – vchod do sokolovny v Komenského ulici hlídá z výšky socha sokola. Neunikne mu ani myška a má určitě i dobře spočítané schody pod sebou. Ke vchodu vede * schodů, (odpověď č.1).

Mateřská škola – v posledních letech potřebuje více prostoru pro stále více dětí. Nejnovější nástavba upoutá netradičními okny. Tvar okna nahoře vpravo do ulice K Jatkám směrem do Nerudovy je ****, (odpověď č.2).

Lesopark, bývalá plicní léčebna – jen málo obyvatel z měst může být po několika minutách chůze z náměstí v lese. Kromě sbírání hub na podzim a borůvek v létě se můžete na odpočinkovém místě u skautské klubovny zabavit na originální dřevěné lavičce. Má * pohyblivých ramen, (odpověď č.3). Na vnějším konci toho nejvyššího je vyryté písmeno * s obrázkem ****, (odpověď č.4).

Penzion, Dům Marie Terezie kněžny Savojské – kostelecké panství patřilo významným šlechtickým rodům. V krásné budově pod zámkem v Českobrodské ulici č.3 ale šlechtici nebydleli, i když ve štítě nad vchodem je umístěný kamenný ***, (odpověď č.5). Tato budova původně sloužila jako špitál.

Kostel sv. Andělů strážných – na náměstí Smiřických upoutá vysokou věží. Za povšimnutí stojí i jeho průčelí. V zdi jsou umístěny * výklenky se sochami, (odpověď č.6).

Socha sv. Jana Křtitele – stojí na malém Jánském náměstí. Kromě světce je na ní zobrazen malý *******, atribut sv. Jana a jeden ze symbolů Velikonoc, (odpověď č.7).

Dům v Pražské ulici č.p.118 – na rohu s uličkou ke kostelu sv. Jana Křtitele má ve zdi zazděný těžký kovový předmět ****, (odpověď č.8). I ten patří k velikonočním symbolům a podle lidové tradice odlétá na Zelený čtvrtek do Říma. Jeho hlas není slyšet až do neděle.


 

----------------------------------------odpovědní lístek-------------------------------------------------

Jarní putování 1. - 6.dubna 2021


 

Odpovědi zaznamenal/a - jméno (hůlkovým písmem) ………………………………………………………………


 

Č.1. počet schodů * Č.5 šlechtický ***

Č.2 tvar okna **** Č.6 počet výklenků *

Č.3 počet ramen lavičky * Č.7 zvířátko *******

Č.4 písmeno * a obrázek **** Č.8 kovový ****


 

----------------------------------kontrolní ústřižek, oddělte a uchovejte-----------------------------------


 

Jméno (shodné s tím na odpovědním lístku) …………………………………………………………………