Něco o nás

 Základní a praktická škola v Kostelci nad Černými lesy je školou rodinného typu, která díky třídám s malým počtem žáků umožňuje individuální přístup. Jako škola zřízená podle §16 odst. 9 poskytujeme základní vzdělání dětem, které potřebují speciální péči. Nabízíme následující obory vzdělání: základní škola, základní škola speciální a praktická škola dvouletá. Naší přípravnou třídu navštěvují žáci s odkladem povinné školní docházky, aby se lépe adaptovali na vstup do základní školy.

 

Pro naše žáky je k dispozici školní družina a klub. V klidném areálu je pro výuku připravena cvičná kuchyň, dílna či modelovna. Využíváme také počítačovou učebnu a moderní učební pomůcky, jako jsou například interaktivní tabule či tablety. Na školní zahradě jsou sportovní a dětské hřiště, další sportovní aktivity probíhají ve víceúčelové hale místní sokolovny.

 

Každý rok pořádáme lyžařské a plavecké kurzy i školu v přírodě. Pravidelně připravujeme také různé výlety a exkurze. Naše škola organizuje výstavy, enviromentální soutěž Ekokosteládu či turnaj v kuželkách.

 

Naším cílem je předat žákům co nejvíce vědomostí, dovedností, návyků a zároveň je připravit pro praktický život.

 

 

 

Soubory ke stažení