Zápis 2018 - 2019

Základní škola a Praktická škola Kostelec nad Černými lesy vyhlašuje na pondělí 9. 4. a čtvrtek 26. 4. 2018 od 9 do 15 hodin ZÁPIS PRO DĚTI

 

1) S ODKLADEM ŠKOLNÍ DOCHÁZKY DO PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY ZŠ, děti ještě nesplňují základní školní zralost a připravenost v některé z oblastí – komunikační, sebeobslužné, citově - sociální, pracovní, tělesné nebo rozumové, ve třídě jen 10 až 14 žáků, což je výhodou. Po roce docházky a vyrovnání psychického a fyzického vývoje odcházejí do 1. ročníku běžné ZŠ.

2) SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI DO 1. ROČNÍKU ZŠ, (zřízené dle §16, odst. 9, zákona 561/2004 Sb. v platném znění), s již upraveným vzdělávacím programem, jako mají integrované i ostatní děti na běžné základní škole. Jde o děti, kterým je potřeba věnovat větší individuální péči v malém kolektivu s využitím podpůrných opatření. Zaměřujeme se u žáků na vyrovnání rozumových schopností, na snížení výukových i výchovných obtíží a získání komunikačních i sociálních dovedností. Po absolvování 9. ročníku žáci získají základní vzdělání.

3) SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI DO 1. ROČNÍKU ZŠ SPECIÁLNÍ. Děti pracují dle vzdělávacího programu Speciálka 2 s využitím maximální míry podpůrných opatření při procvičování rozumových schopností a získávání dovedností. Snažíme se zmírnit výukové a výchovné obtíže způsobené zdravotními handicapy vážnějšího charakteru. Po skončení školní docházky žáci získají základy vzdělání.

K zápisu přinese zákonný zástupce občanský průkaz, rodný list dítěte, doporučení PPP nebo SPC a u dětí s odkladem školní docházky i doporučení praktického nebo odborného lékaře nebo klinického psychologa.


 

Co nabízíme?

příjemné prostředí

velkou zahradu s trampolínou a hřištěm

malý počet žáků ve třídě

kvalifikované speciální pedagogy

asistenty pedagoga

individuální vzdělávací plán (přizpůsobený aktuálním potřebám žáka)

reedukační a rehabilitační pomůcky

služby školního poradenského pracoviště (výchovného poradce a metodika prevence)

zprostředkování psychologického a speciálně pedagogického vyšetření

pomoc při profesní orientaci žáka

školní družinu, školní klub pro starší žáky

SŠ (Praktickou školu dvouletou)

spolupráci s rodinou žáka


 

Co u dětí rozvíjíme?

vědomosti

vhodné návyky

rozumové schopnosti

vzájemnou toleranci

samostatnost a sebeobsluhu

sociální chování

komunikaci

pracovní dovednosti

tělesnou zdatnost

úctu k ostatním

pozitivní emoce

ohleduplnost

spolupráci

dodržování pravidel

vztah k přírodě a životnímu prostředí

funkční gramotnost

 

Na co se děti ve škole u nás nejvíc těší? Na zážitky s kamarády ve škole, na lyžařský kurz, na školu v přírodě, na divadelní představení, na plavání, bruslení, turnaj v kuželkách, Ekokosteládu, zimní i letní hry pro radost, výlety, vycházky do přírody, na Mikuláše, na dětský den, na besídky, na počítače, na sportovní i výtvarné soutěže, na vaření v nové školní kuchyni, na pěkné známky, na obědy ve školní jídelně, na pochvalu od učitelů a ty starší na to, až ze školy odejdou a vyučí se.

Co je přáním nás pedagogů? Aby žáci chodili do školy rádi, odnesli si potřebné vědomosti a dovedností, mohli se pak vzdělávat na učilištích pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami, našli si práci a uplatnili se v životě.

Informace pro rodiče: Mgr. Pavla Rývová, ředitelka školy, 731449250, Mgr. Ivana Tichá, 736734623

 

 

 

Přijímací řízení do Praktické školy dvouleté se koná v 1. kole 24. dubna 2018 od 10.00 v prostorách školy.
 

Kriteria pro přijetí do Praktické školy dvouleté jsou :

a). znalost uchazeče vyjádřené hodnocením na vysvědčení z předchozího vzdělávání

b). další skutečnosti, které osvědčují vhodné schopnosti, vědomosti a zájmy uchazeče

c). výsledky přijímacího řízení

d). zdravotní stav uchazeče


 

V Kostelci n.Č.lesy 31.1.2018 Mgr. Pavla Rývová řed. školy

Soubory ke stažení